Om alle laatste nieuwigheden te zien kan u terecht op onze nieuwspagina
Nieuws
Twijfel niet om contact op te nemen met ons. Vind alle details op de contactpagina.
Contact
Bekijk onze vernieuwde webtools op uw beveiligde omgeving
Online diensten
Dossierbeheerder worden bij Wij Helpen?
Solliciteer hier!
Vacatures

Flexibiliteit in de horeca: afwijking overuren op basis van artikel 23 Arbeidswet

23/10/2017

Beste klant

 

De gemiddelde wekelijkse arbeidsduur in de horeca ligt op 38 uren per week. Wanneer deze grens wordt overschreden (of hogere grens door toekenning ADV) of wanneer er meer dan 9u per dag wordt gewerkt is er overloon verschuldigd.

 

Op basis van artikel 23 van de Arbeidswet is er echter een sectorale afwijking in PC 302 dat toelaat om dagelijks maximum 11 uren en wekelijks maximum 50 uren te presteren en dit zonder overloon.

 

Voorwaarde is wel dat dergelijke uurroosters worden opgenomen in het arbeidsreglement en dat de procedure wijziging arbeidsreglement gevolgd wordt.

 

Wordt dit systeem geactiveerd dan is er enkel overloon wanneer:

 

  • Meer dan 11u per dag of 50 u per week wordt gepresteerd. Maar deze grenzen mogen niet worden overschreden. De overschrijding van de arbeidsduur van 11 uur per dag vormt een strafrechtelijk gesanctioneerde inbreuk.  

 

  • Overschrijding arbeidsduur op einde referteperiode. Het is nog altijd de bedoeling de gemiddelde arbeidsduur van 38 uren te bereiken op het einde van de referteperiode. Dit veronderstelt dus ook periodes waarin minder dan 38 uren wordt gewerkt.

 

  • Overschrijding interne grens (zie uitleg nieuwsbrief oktober) + meer dan 9 uur per dag of meer dan  38/39/40 uur per week.

 

  • Overschrijding uurrooster + meer dan 9 uur per dag of meer dan 38/39/40 uur per week.

 

Deze sectorale afwijking kan ook worden aangewend voor extra’s, flexijobs en studenten.

 

Indien u wenst dit systeem in te voeren voor uw onderneming dan kan u daarvoor contact opnemen met onze juridische dienst via juristen@wijhelpen.be.

 

Alle nieuws