Om alle laatste nieuwigheden te zien kan u terecht op onze nieuwspagina
Nieuws
Twijfel niet om contact op te nemen met ons. Vind alle details op de contactpagina.
Contact
Bekijk onze vernieuwde webtools op uw beveiligde omgeving
Online diensten
Dossierbeheerder worden bij Wij Helpen?
Solliciteer hier!
Vacatures

Aanvragen subsidies duurzaam woon-werkverkeer indienen vóór 10/08

3/08/2018

Iedereen is het er over eens dat het woon-werkverkeer duurzamer moet worden.

Om het woon-werkverkeer per fiets te stimuleren werd het Pendelfonds opgericht. Dit Fonds subsidieert projecten van Vlaamse ondernemingen die duurzaam woon-werkverkeer bevorderen en die tot doel hebben werknemers te stimuleren om de woon-werkverplaatsingen te maken per fiets.

Wie kan de subsidies aanvragen?

Bedrijven (of groepen van bedrijven) kunnen de subsidies aanvragen in samenwerking met andere private organisaties of lokale of provinciale overheden, op voorwaarde dat zij samen minimaal 10 werknemers vertegenwoordigen. Bovendien komen enkel bedrijven met vestigingen in Vlaanderen in aanmerking voor de subsidies.

Welke projecten worden gesubsidieerd?

Projecten die een verschuiving van niet-duurzame vervoermiddelen naar de fiets beogen kunnen in aanmerking komen voor de subsidiëring. Het kan hierbij bv. gaan over het toekennen van fietsvergoedingen boven het sociaal en fiscaal vrijgestelde bedrag, het aankopen of leasen van bedrijfsfietsen, …

Hoeveel bedraagt de subsidie?

De subsidie bedraagt maximaal de helft van de kosten die aan het project verbonden zijn, met een maximum van 200.000 EUR en dit voor een maximale termijn van 4 jaar.

Te respecteren data :

U vraagt ten laatste op 10 augustus 2018 een dossiernummer aan via de website van het Pendelfonds. De subsidiedossiers zelf moeten uiterlijk op 29 oktober 2018 ingediend zijn.

Bron en meer informatie: www.pendelfonds.be

Alle nieuws